Impozite si taxe - cetateni

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit reprezinta o contributie obligatorie ce trebuie platita de fiecare cetatean sau societate comerciala care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei. Detalii privind acest impozit pot fi gasite in Codul Fiscal si normele sale metodologice.

Informatii despre contributiile datorate

In cadrul acestei sectiuni puteti gasi textele legilor care stabilesc drepturile si obligatiile de care se bucura o persoana (ne)/ angajata, precum si nivelul contributiilor pe care aceasta le datoreaza.

Taxa de drum

Plata taxei de drum este obligatoare pentru orice autovehicul care utilizeaza drumurile nationale. Aici puteti gasi informatii despre cine, unde si care sunt actele necesare pentru a putea achita aceasta taxa.Impozite si taxe - Societati comerciale

Impozitarea societatilor comerciale

In cadrul acestei sectiuni sunt descrise impozitele si taxe percepute pentru infiintarea societatilor comerciale, impozitul pe profit, venit, TVA si alte impozite asa cum sunt acestea prevazute in cadrul Codului Fiscal.

Pentru a accesa formatul electronic al declaratiilor, situatiilor financiare si fisele fiscale ce trebuie depuse, puteti accesa pagina Ministerului Finantelor Publice.

Impozitarea societatilor non-profit

Descrierea impozitelor si a situatiilor financiare obligatorii pentru organizatiile non-profit este prevazuta in cadrul Codului Fiscal.

Pentru a accesa formatul electronic al situatiilor financiare specifice acestui domeniu, puteti accesa pagina Ministerului Finantelor Publice.
 
Avantajele platii anticipate a impozitelor

Plata anticipata a taxelor si impozitelor este psprijinita de statul roman prin acordarea unor bonusuri. Termenele de plata anticipata si valoarea bonusurilor acordate sunt descrise in normele metodologice ale Codului Fiscal.

Penalitati privind plata cu intarziere a impozitelor

Plata cu intarziere/neplata impozitelor si taxelor suporta penalitati specifice descrise in normele metodologice ale Codului Fiscal. Acestea contin de asemenea informatii despre termenele si cotele acestor penalitati.

Modalitati de plata

Informatii referitoare la modalitatile de plata ale impozitelor si taxelor datorate statului roman pot fi accesate consultand normele metodologice ale Codului Fiscal.