PREZENTARE

Așezarea geografică:

Comuna Drăghiceni este parte integrantă a județului Olt, fiind situată la 7 kilometri de orașul Caracal și la 45 de kilometri de municipiul Craiova, centrul administrativ al județului.

Structura:

În componența comunei Drăghiceni intră localitățile Drăghiceni - reședința comunei, Liiceni și Grozăvești.Întreaga comună se întinde pe o suprafață de 3200 de hectare.

Căi de acces:

Legătura cu localitățile învecinate se realizează prin intermediul drumului E 70.

Populația:

Populația comunei Drăghiceni consistă din 1850 de locuitori, circa 50% dintre aceștia reprezentând forța de muncă a comunei.

Clima:

Clima este temperată. Temperatura oscilează în medie între -3°C (în luna ianuarie) şi +23°C (în iulie), ceea ce reprezintă o amplitudine anuală de 26°C, liniile absolute ating -30°C (în lunile ianuarie şi februarie), iar maximele 40°C (în august), rezultând o amplitudine de 70°C.
Media precipitaţiilor anuale de apă ce cad în Oltenia este cuprinsă între 500 şi 700 mm. Lunile cu cea mai mare cantitate de apă sunt mai şi iunie, iar cea mai secetoasă este februarie, caracterizată prin precipitaţii de numai 30-40 mm.
Vântul dominant anual al Olteniei (în medie) este cel de est-vest, cu o tărie medie cuprinsă între 7-26 km/oră. Cea mai mare frecvenţă o are vântul cald.
În concluzie, din punct de vedere climatic comuna Drăghiceni se înscrie în zona climatului umed temperat, zona în care influenţa regimului mediteranean este mai mare decât în celelalte zone.