PREZENTARE

   

 Populatia: 11711 locuitori

 
Populatia si forta de munca:

Populatia provizorie inregistrata la recensamantul din anul 2002 a fost de 10959 locuitori. Din analiza datelor disponibile se poate  observa ca populatia pe intreg ansamblul orasului a avut o crestere constanta pana in anul 1992 (11176 locuitori) dupa care a avut loc o scadere determinata si de transformarile fundamentale care au avut loc in activitatea economica.

Densitatea populatiei este de 63loc/kmp, cu putin inferioara densitatii medii pe judet (71loc/kmp), ceea ce caracterizeaza  un spatiu de o concentrare medie a populatiei.

Structura demografica arata ca populatia din grupa de varsta 16-60 ani este majoritara iar “raportul de dependenta”, respectiv raportul dintre populatia adulta (16-60 ani) si populatia sub 16 ani si de 60 ani si peste este pozitiv.

Fata de recensamintele anterioare se inregistreaza o imbunatatire semnificativa a gradului de instruire generala si speciala a populatiei. Creste numarul si proportia absolventilor de invatamant secundar si superior concomitent cu reducerea sensibila a numarului si proportiei absolventilor de invatamant primar si a numarului persoanelor care nu au absolvit nici o scoala.