Harta Judetului

Urmareste ultimele primarii inscrise

Loc. Stangaceaua - Jud. Mehedinti
Loc. Grozesti - Jud. Mehedinti
Loc. Barbatesti - Jud. Gorj
Loc. Vladimir - Jud. Gorj
Loc. Aninoasa - Jud. Gorj
Loc. Turburea - Jud. Gorj
Loc. Stoina - Jud. Gorj
Loc. Danciulesti - Jud. Gorj
Loc. Tantareni - Jud. Gorj
Loc. Stejari - Jud. Gorj
Loc. Cruset - Jud. Gorj
Loc. Goicea - Jud. Dolj
Loc. Bistret - Jud. Dolj
Loc. Birca - Jud. Dolj
Loc. Urzicuta - Jud. Dolj
Loc. Giurgita - Jud. Dolj
Loc. Tuglui - Jud. Dolj
Loc. Cerat - Jud. Dolj
Loc. Calopar - Jud. Dolj
Loc. Malu Mare - Jud. Dolj
Loc. Draghiceni - Jud. Olt
Loc. Radovan - Jud. Dolj
Loc. Vartop - Jud. Dolj
Loc. Bucovat - Jud. Dolj
Loc. Gangiova - Jud. Dolj
Loc. Intorsura - Jud. Dolj
Loc. Varvoru de Jos - Jud. Dolj
Loc. Silistea Crucii - Jud. Dolj
Loc. Vela - Jud. Dolj
Loc. Brastavatu - Jud. Olt
Loc. Orlea - Jud. Olt
Loc. Coteana - Jud. Olt
Loc. Otesani - Jud. Valcea
Loc. Dragoesti - Jud. Valcea
Loc. Gircov - Jud. Olt
Loc. Deveselu - Jud. Olt
Loc. Vadastrita - Jud. Olt
Loc. Stefan cel Mare - Jud. Olt
Loc. Radomiresti - Jud. Olt
Loc. Grojdibodu - Jud. Olt
Loc. Draganesti de Olt - Jud. Olt
Loc. Sopot - Jud. Dolj
Loc. Secu - Jud. Dolj
Loc. Melinesti - Jud. Dolj
Loc. Goiesti - Jud. Dolj
Loc. Dragotesti - Jud. Dolj
Loc. Bralostita - Jud. Dolj
Loc. Simnicu de Sus - Jud. Dolj
Loc. Scaiesti - Jud. Dolj
Loc. Farcas - Jud. Dolj
Loc. Grecesti - Jud. Dolj
Loc. Cernatesti - Jud. Dolj
Loc. Argetoaia - Jud. Dolj
Loc. Voineasa - Jud. Olt
Loc. Ganeasa - Jud. Olt
Loc. Gradinari - Jud. Olt
Loc. Dobretu - Jud. Olt
Loc. Carlogani - Jud. Olt
Loc. Barza - Jud. Olt
Loc. Stoicanesti - Jud. Olt
parteneri primariaonline

Brasov


BudilaHomorodTarlungeniVoila
BunestiJibertTeliu 
CataRacosUcea 

Prezentare generala

Situat in partea centrala a tarii, pe cursul mijlociu al raului Olt in interiorul arcului Carpatic, judetul Brasov este marginit de Muntii Ciucas, Muntii Piatra mare, Bucegi, Piatra Craiului, masivul Faragaras,  Muntii Baraolt si depresiunea dintre raurile Olt si Tarnave.  Judetul se invecineaza cu 8 judete: Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Mures si Harghita. Brasovul se intinde pe o suprafata de 5363 kmp si numara 596.140 de locuitori.

Relief

Destul de variat, relieful judetului este compus din intreaga depresiune a Barsei, o parte din depresiunea Fagarasului si din masivul Fagaras cu Varfurile Moldoveanu (2543 m) si Negoiu (2535 m), Muntii Persani si Podisul Hartibaciului. Reteaua hidrografica este relativ bogata, dar din cauza reliefului muntos, apele ce strabat judetul au debit mic. Raul Olt strabate judetul pe o distanta de 210 km, dar mai putem vorbi si despre prezenta lacurilor glaciare din Fagaras – Urlea sau Podragul si despre acumurarea de la Tarlung- Sacele.

Resurse naturale

Resursele naturale al judeţului dintre care enumeram: zăcămintele de cărbune( lignit ) la Vulcan, marmura de la Şinca Veche, calcarul de la Braşov, Codlea, Zărneşti şi Racoş, bazaltul şi andezitele de la Racoş şi Pădurea Bogăţii, gresia de la Teliu, argilele refractare din Braşov şi Cristian , apele termale de la Codlea şi cele iodo-sodice de la Perşani, Rotbav şi Homorod, apele  minerale de la Zizin, caracterizeaza bogatia naturala a judetului.

Peisajul natural al judeţului Braşov este generos cu un relief deosebit de variat care oferă de la sud spre nord zone montane cu munţi semeţi îmbrăcaţi în verdele pădurilor de conifere, zone de dealuri subcarpatice cu păduri de foioase, păşuni şi fâneţe şi zone depresionare cum sunt depresiunile Bârsei, Făgăraşului şi Oltului cu întinse şi bogate suprafeţe agricole.

In cadrul judeţului pădurile deţin un procent ridicat reprezentând peste 35 % din întreaga suprafaţă.

Economie

Economia judetului Brasov este complexă, cu un pronunţat caracter industrial. La începutul anului 2001 numărul agenţilor economici cu capital integral sau majoritar de stat se ridica la 79, din care 6 regii autonome si 73 societati comerciale. Numarul agenţilor economici cu capital privat se ridică la 14.717, acestia activand in urmatoarele domenii: industrie (principalele ramuri fiind industria constructoare de maşini si cea a prelucrării metalelor, urmată de industria chimică), agricultura şi silvicultura, construcţii, comerţ, transporturi, cercetare şi proiectare, turism, informatică, prestări servicii, finanţe, bănci, asigurări.  Terenul arabil ocupă 118.151 ha, pașunile 119.890 ha, iar fâneţele, viile şi livezile 20% din suprafaţa agricolă (59.326 ha).

Turism

Istoria si cultura au lasat judetului numeroase monumente, biserici si manastiri, cetati, castele devenite acum unele dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii. De asemenea potentialul natural geografic fac din acest judet unul extrem de atractiv indiferent de sezon. Enumeram in continuare o parte dintre atractiile turistice: Templul de la Şinca Veche cu peste 7.000 ani vechime, Rezervaţia Naturală Tâmpa (singura din lume aflată in centrul unui oraş), Munţii Făgăraş, Complexul Piscicol Dumbrăviţa, Parcul Naţional Piatra Craiului, Poiana Narciselor de la Dumbrava Vadului, Bazaltele de la Racoş, Coloanele de bazalt de la Comana de Sus, Peştera Comana, Mlaştina Hărmanului, Peştera Bârlogul Ursului, Peştera Valea Cetăţii, Cheile Zărneştilor, Vulcanii noroioşi de la Băile Homorod, Muntele Postăvaru, Mănăstirea Brâncoveanu -Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraş, Castelul Bran, Cetatea Rupea, Cetatea Feldioara.